Body

Uw lichaam, weer soepel beweeglijk, in balans én vitaal dankzij sport- of ontspanningsmassage!

Wat is sportmassage?

Sportmassage wordt toegepast, zowel probleemoplossend als preventief. Deze massagevorm is erop gericht om pijnlijke en gespannen spieren als gevolg van een lichamelijke (sport)inspanning te helpen verminderen ofwel voorkomen.

Hierbij worden de afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn en/of kramp veroorzaken uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor intensief gestimuleerd, zodat u sneller herstelt.

Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren vóór een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming-up. Dit kan en mag echter nooit de daadwerkelijke warming-up vervangen.

Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is de lichamelijke én geestelijke ontspanning. Het ontspannen gevoel dat een professionele massage u geeft, zal ook uw lichaam sneller laten herstellen.

Sportmassage, ook heilzaam voor niet-sporters!

Activiteiten in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam en onze spieren als sporten. Daarom is een regelmatige massage ook voor niet-sporters zeer geschikt.

Denk maar aan de nek- en schouderklachten van mensen die veel achter de computer zitten, veelvuldig met hun tablet of smartphone werken of rugklachten van mensen die zware lichamelijke arbeid verrichten.

Indicaties en contra-indicaties

Wanneer mag er wel en soms niet gemasseerd worden?

Een (sport)massage heeft te allen tijde als belangrijkste doel om uw gezondheid en uw gevoel van ontspanning en welzijn te bevorderen én/of in stand te houden.

Een sportmasseur voert een massage uit op een gezond lichaam ofwel een lichaam dat tijdelijk blokkades heeft door sport of andere fysieke factoren, zoals bijvoorbeeld werkhouding (veelvuldig PC-gebruik, bureauwerk etc…) of (over)belasting bij zware lichamelijke arbeid.

Er mag echter niet worden gemasseerd bij o.a.:

  • Koorts/griep
  • Ontstekingen
  • Algemene infectieziekten
  • Extreme vermoeidheid of uitputting (na een duurprestatie)
  • Een slechte algemene gezondheid
  • Bepaalde huidaandoeningen
  • Ziektes
  • Steenpuist(en)
  • Vaataandoeningen (zoals spataderen, trombose, arteriosclerose)

Er mag in bepaalde gevallen wél worden gemasseerd, indien er vooraf zorgvuldig rekening wordt gehouden met de plaats op het lichaam, de intensiteit van de massage of de gebruikte massagegrepen en -technieken.

Bij spataderen verrichten wij in onze praktijk bijvoorbeeld geen beenmassages.

Neem, als u twijfelt of massage voor u geschikt is, vooraf even vrijblijvend contact met ons op voor overleg en advies.

ngs-logo

Het ‘hannah systeem voor huidverbetering’

Het specialisme ten aanzien van de huid en de unieke massagetechnieken van hannah hebben geleid tot een effectief stappenplan voor uw huid. Het ‘hannah systeem voor huidverbetering’ heeft als voornaamste doel: een zichtbare en vooral duurzame huidverbetering voor iedereen realiseren!

Werken vanuit de kern van uw huidprobleem

Met hannah werken we als huidcoach daarom altijd vanuit de kern van uw huidprobleem, waarbij we duurzame resultaten als doelstelling hebben. Als merk is hannah er een absolute voorstander van, om alles uit uw huid te halen wat nog potentieel aanwezig is. Dit wil zeggen dat de doorbloeding, zuurstoftoevoer, egaliteit, glans en de huidconditie eerst intensief worden verbeterd tijdens de behandelingen in onze praktijk.


Huidverbetering creëren we altijd samen

Huidverbetering voor uw huid is iets dat we altijd samen creëren. U komt bij mij in de praktijk voor de huidverbeterende behandelingen en thuis zet u het huidverbeterende proces vervolgens zelf voort.

Het door u thuis gebruiken van de hannah-producten zorgt voor het behalen en langdurig behouden van optimale huidverbeterende resultaten.

Tips en adviezen

Ik geef u natuurlijk adviezen mee voor het juiste thuisgebruik van de hannah-producten.

Als huidcoach kan ik u tevens voorzien van nuttige tips en adviezen over een gezonde voeding, een dito lifestyle en eventueel het gebruik van ondersteunende voedingssupplementen voor een mooie en gezonde huid.

De hannah producten en behandelmethodes

De hannah-behandelmethodes en producten zijn getest op én bij uiteenlopende huidproblemen in de praktijk van het hannah Coaching Center in Voorthuizen. Alle producten en behandelingen zijn getest op mensen met huidproblemen, die daarvoor hun permissie gaven. Uiteraard laat hannah geen dierproeven toe, maar worden alle producten, technieken en productcombinaties uitsluitend getest op de menselijke huid, bij enthousiaste vrijwilligers.

Probleemoplossend én preventief

De hannah-salonbehandelingen en -producten hebben als doelstelling om een beschadigde huid weer in balans te brengen en om diverse huidproblemen effectief te behandelen.

Als producten in staat zijn om een probleemhuid te verbeteren, kunt u wel nagaan wat de impact van deze producten op een normale huid zal zijn. Daardoor kan met hannah zowel probleemoplossend als preventief worden gewerkt bij het creëren ofwel behouden van een mooie, gezond, vitale en langdurig jeugdige huid.