Medical Taping

Medical Taping

De basis van Medical Taping vindt een oorsprong in de jaren ’70 in landen als Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte, dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om de gezondheid van het lichaam te behouden ofwel effectief te helpen herstellen.

De aanvullende achtergrondgedachte is dat de spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar dat zij ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed-lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur.

Als spieren niet goed functioneren, kan dit een scala aan klachten en aandoeningen geven.

Hoe werkt het?

Medical Taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om de spieren in hun functie te ondersteunen, zonder daarbij uw lichaam in de natuurlijke bewegingen te beperken.

De gebruikte Medical Tape die wij gebruiken in onze praktijk komt qua elasticiteit overeen met de menselijke huid. Hierdoor heeft de tape een soort ‘liftende werking’ op uw opperhuid. Er ontstaat op die manier meer ruimte in het gebied van het onderhuid vetweefsel, daar waar diverse zenuwreceptoren, bloed en lymfevaatjes zich bevinden.

De Medical Tape die wij gebruiken heeft dezelfde rekbaarheid als uw huid. Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van uw huid. Hierdoor vormt de tape een soort ‘tweede huid’.

Deze tape kan gewoon nat worden tijdens douchen of zwemmen, zonder aan functionaliteit te verliezen en heeft een anti-allergische kleeflaag. De tape kunt u daardoor probleemloos enkele dagen op het lichaam laten zitten, waardoor uw herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.

Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken kunnen diverse heilzame effecten bereikt worden voor uw spieren en uw totale lichaam en gezondheid.


Onmiddellijke drukvermindering voor een directe pijnvermindering

De liftende werking van de Medical Tape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer in het geblokkeerde gebied weer worden hersteld.

De druk op de pijnreceptoren in het geblokkeerde gebied neemt af en uw pijn verminderd reeds snel zo niet direct! Dit geeft u al snel aanzienlijk meer bewegingsvrijheid.

Wanneer Medical Taping?

Medical Taping wordt o.a. gebruikt bij:

 • de nabehandeling van blessures

 • het helpen verminderen van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem)

 • houdingscorrecties en de behandeling van klachten door overbelasting

 • het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij spanningshoofdpijn

Medical Taping is daarmee een revolutionaire behandelmethode, die zeer nuttig en aanvullend is op de overige behandelmethodieken van de sportmasseur.


De voordelen van Medical Taping?

 • Directe vermindering van de druk in het pijnlijke gebied

 • Herstel van de bloedcirculatie en de lymfeafvoer

 • Snelle, vrijwel directe afname van de pijn

 • Verbetering van uw bewegingsvrijheid

 • Sneller herstel van spierblessures

 • Verbetering van de spierfuncties

 • Vermindering van pijn bij klachten door fysieke overbelasting

 • Opheffen belemmeringen in de bloedcirculatie en lymfeafvoer

Ons Medical Taping Tarief:

Vanaf

€ 7,50

Prijs is afhankelijk van tijd en materiaalverbruik