Sportmassage

Uw lichaam, weer soepel beweeglijk, in balans én vitaal dankzij sportmassage!

Wat is sportmassage?

Sportmassage wordt toegepast, zowel probleemoplossend als preventief. Deze massagevorm is erop gericht om pijnlijke en gespannen spieren als gevolg van een lichamelijke (sport)inspanning te helpen verminderen ofwel voorkomen.

Hierbij worden de afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn en/of kramp veroorzaken uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor intensief gestimuleerd, zodat u sneller herstelt.

Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren vóór een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming-up. Dit kan en mag echter nooit de daadwerkelijke warming-up vervangen.

Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is de lichamelijke én geestelijke ontspanning. Het ontspannen gevoel dat een professionele massage u geeft, zal ook uw lichaam sneller laten herstellen.

Sportmassage, ook heilzaam voor niet-sporters!

Activiteiten in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam en onze spieren als sporten. Daarom is een regelmatige massage ook voor niet-sporters zeer geschikt.

Denk maar aan de nek- en schouderklachten van mensen die veel achter de computer zitten, veelvuldig met hun tablet of smartphone werken of rugklachten van mensen die zware lichamelijke arbeid verrichten.

Indicaties en contra-indicaties

Wanneer mag er wel en soms niet gemasseerd worden?

Een (sport)massage heeft te allen tijde als belangrijkste doel om uw gezondheid en uw gevoel van ontspanning en welzijn te bevorderen én/of in stand te houden.

Een sportmasseur voert een massage uit op een gezond lichaam ofwel een lichaam dat tijdelijk blokkades heeft door sport of andere fysieke factoren, zoals bijvoorbeeld werkhouding (veelvuldig PC-gebruik, bureauwerk etc…) of (over)belasting bij zware lichamelijke arbeid.

Er mag echter niet worden gemasseerd bij o.a.:

  • Koorts/griep

  • Ontstekingen

  • Algemene infectieziekten

  • Extreme vermoeidheid of uitputting (na een duurprestatie)

  • Een slechte algemene gezondheid

  • Bepaalde huidaandoeningen

  • Ziektes

  • Steenpuist(en)

  • Vaataandoeningen (zoals spataderen, trombose, arteriosclerose)

Er mag in bepaalde gevallen wél worden gemasseerd, indien er vooraf zorgvuldig rekening wordt gehouden met de plaats op het lichaam, de intensiteit van de massage of de gebruikte massagegrepen en -technieken.

Bij spataderen verrichten wij in onze praktijk bijvoorbeeld geen beenmassages.

Neem, als u twijfelt of massage voor u geschikt is, vooraf even vrijblijvend contact met ons op voor overleg en advies.

ngs-logo

Uw eerste afspraak

De eerste keer dat u een afspraak bij ons in de praktijk heeft, bespreken we vooraf uitgebreid een aantal belangrijke zaken. Dit, zodat de behandelingen zoveel mogelijk effectieve resultaten voor u zullen hebben.

Voor onze eerste afspraak met u reserveren wij daarom altijd 60 minuten.

Ter voorbereiding

Ter voorbereiding vragen wij u, om uit hygiënisch oogpunt, voorafgaand aan iedere afspraak bij ons in de praktijk een douche te nemen.

Het beste kunt u uw sieraden vooraf af doen ofwel thuis laten.

Indien u kleine, dichte wondjes heeft op uw huid, kunt u deze het best zelf even afdekken met een pleister en voorafgaand aan de behandeling de betreffende locatie(s) aan ons vermelden.


Het intakegesprek

Voordat we met de behandeling beginnen, zullen wij u eerst een aantal vragen stellen over o.a. uw algehele gezondheid, beroep, sportactiviteiten, blessures uit het verleden en uw huidige klachten.

Op deze manier verkrijgen wij een goed en vooral volledig beeld van uw dagelijkse bezigheden, de belasting daarvan op uw lichaam en uw eventuele blessuregevoeligheid.

U kunt ons tijdens dit gesprek tevens aangeven wat de reden van uw bezoek is en wat uw verwachtingen zijn van de behandeling bij ons in de praktijk.

Naar aanleiding van dit gesprek zullen wij een inspectie en functieonderzoek uitvoeren om de werking van uw bewegingsapparaat te testen.

Het behandelplan

Op basis van de verkregen informatie uit het intakegesprek, de inspectie en het functie-onderzoek stellen wij u een persoonlijk behandelplan voor.

Op het behandelplanformulier vermelden wij hoe de behandeling er voor u uit ziet, wat de planning is qua aantal behandelingen en wat de verwachtingen zijn van het resultaat. Op die manier weet u wat u kunt verwachten van ons en wij van u inzake uw dagelijkse werk/sport/gezinsbelasting tijdens de behandelingsperiode en zijn daar achteraf geen misverstanden over.

Als de behandelingen in de loop der tijd nog niet het gewenste effect hebben, dan worden de doelstellingen en het tijdspad tussentijds in overleg met u bijgesteld op uw behandelplanformulier.

De behandeling

Nadat het behandelplan is afgerond kan worden gestart met uw daadwerkelijke behandeling. Deze bestaat uit een ontspannende en/of stimulerende massage van het probleemgebied, eventueel in combinatie met het aanbrengen van bandages en tape.

Ook geven wij u adviezen over mogelijke belasting (sporttraining, werk), sportmateriaal, voeding en eventuele risico’s op blessures of belasting van uw lichaam.

De locaties op uw lichaam die niet worden gemasseerd, worden door ons altijd netjes afgedekt met handdoeken om kou te voorkomen en om uw privacy te respecteren.

U hoeft tijdens de massage niet te praten, aangezien dit kan helpen om volledig te ontspannen. Maar mocht u dit wel graag wensen, dan kan dit natuurlijk ook.

Zowel tijdens als na de totale behandelingsperiode wordt door ons regelmatig met u geëvalueerd hoe u zich voelt en of we het gewenste resultaat hebben behaald.

Onze Sportmassage Tarieven

Eerste afspraak incl. Sportmassage Behandeling

€ 45,00

60 minuten

Sportmassage Behandeling

€ 25,00

30 minuten

Sportmassage Behandeling

€ 35,00

45 minuten

Sportmassage Behandeling

€ 45,00

60 minuten