Tapen en bandageren

Tapen en bandageren

Een tape of bandage wordt aangebracht ter ondersteuning van een gewrichtsband of spier.

Tapen:

Met behulp van tapen kunnen gewrichten stabiliseren of ondersteund worden. Met deze effectieve methode kan de rek op spieren, pezen, ligamenten en andere weke delen aanzienlijk worden verminderd. De tape gaat hierbij fungeren als een soort kunstmatige spier, pees of gewrichtsband.

Een klassieke tape is een wit, niet-elastisch klevend en afscheurbaar verband op basis van linnen.

Wij maken in onze praktijk ook gebruik van kleefbanden die niet-elastisch zijn.

Bandageren:

Een bandage is een sterk materiaal, gemaakt variërend van licht elastisch- tot zeer elastisch linnen.

De bandages variëren tevens in lengte en breedte, zijn poreus ofwel niet-poreus en zijn al dan niet voorzien van een hypoallergene kleeflaag.Preventief, therapeutisch of als nazorg

Het doel van tapen en bandageren kan zowel preventief, therapeutisch of als nazorg zijn.

Preventief:

U weet dat de belasting voor uw lichaam bij het sporten dermate hoog zal zijn, dat er een verhoogd risico is om geblesseerd te raken. In dat geval werkt tapen of bandageren preventief om blessures te helpen voorkomen.

Therapeutisch:

U ervaart reeds symptomen van overbelasting. Een tape of bandage zal u dan herinneren aan een bepaalde beweging en helpt verdere blessurevorming daarmee voorkomen.

Als nazorg:

U bent genezen na een blessure, maar de belasting die het gewricht of de spier kan hebben is nog niet optimaal. De tape of bandage biedt u in dat geval extra steun en hulp voor een voorspoedig herstel.


Kortdurende toepassing

Het is de bedoeling dat de tape of bandage niet voor langere tijd (langer dan 1 tot 2 dagen) op de huid wordt gebruikt, omdat er dan irritaties of huidbeschadigingen kunnen ontstaan.

Wanneer de tape na een paar uur al jeukt of irriteert, dan dient deze direct te worden verwijderd.

Ons Tapings- en Bandagerings Tarief:

Vanaf

€ 7,50

Prijs is afhankelijk van tijd en materiaalverbruik